Photoshop eksperiment: Jesu li ove četiri žene iskrene?

Photoshop eksperiment: Jesu li ove četiri žene iskrene?

Besprijekorni modeli koji savršeno izgledaju na naslovnicama časopisa, city light panelima, billboardima, svuda su oko nas. Njihova savršeno oblikovana tijela bez mana, bez strija i celulita, savršeni ten, bez podočnjaka i bora, bombardiraju nas sa svih strana. Činjenica da se trendovi mijenjaju putem časopisa, reklama i reklamnih panoa i time se iskrivljuje slika o stvarnosti, a pune džepovi modne i kozmetičke industrije. Mlade djevojke i mladići tako pronalaze svoje idole i počinje furka 🙂

“Once you take away your imperfections, there’s not much left of who you really are.”

Ljudi iz BuzzFeeda su odlučili napraviti Photoshop eksperiment i doveli su četiri “obične” žene, organizirali su profesionalni shooting u okruženju u kakvom inače rade modeli, dakle make-up, styling, frizura, sve! Znači sve da bude upravo onako kako to rade modeli koji su svuda oko nas, koje gledamo i divimo se. Nakon shootinga, materijale (sirove fotografije) dali su u ruke profesionalnom retoucheru da ih “sredi”. Retoucher je obradio fotografije na način kako ih inače obrađuje za potrebe magazina, reklama i kampanja. Popravio je sve nesavršenosti na kandidatkinjama i pripremio ih da budu “Cover ready”!

Kulminacija samog eksperimenta je bilo pokazivanje fotografija kandidatkinjama koje su, vidjevši se, ostale zbunjene. Znale su da će izgledati lijepo, no na kraju je svaka rekla da se ili ne prepoznaje ili da si je draža ovakva kakva jest, sa svojim nedostacima, nego kao “djevojka” s naslovnice.

Jesu li ove četiri žene iskrene?

Hmmm… Ja mislim da bi si svaka ipak stavila ovu fotku kao profilnu na Facebooku 🙂

Evo kako je to izgledalo…

Prije – Poslije

anigif_enhanced-15608-1392323235-24

PRIJE - POSLIJE

anigif_original-grid-image-13505-1392323804-3

PRIJE - POSLIJE

Što vi mislite?

Izvor: www.buzzfeed.com


Tags: , ,

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.